Kiev

Терещенко
Наш Київ, мов серце організму;
Неначе атома хрому ядро;
Мов Green Peace для катаклізму;
Чи повне зерном по вінця відро;

Жива серцевина старезного дуба;
Немов арматура в міцному стовпі;
Червоний вогонь у пічці та грубі,
Де змішались свята й вихідні;

Труба основна нового заводу;
Немов бізнесмена права рука;
Для пустелі річкові [мов] води;
В Конституції нашій стаття.

Київ…
 Веде нас, як кермо машини…
 Важливий, мов пульт на рекламі…
 Позитивний, бо вселяє сили…
 Та співучий, мов джазові гами…
 Єднає, мов Sim’ка телефону…
 Чуття, мов риба у товщі води(…)
 
Так, коротше, сказати я хочу,
Що Київ – найкраще місто Землі!