Таку iстину просту

Дмитрий Швидкий
Таку iстину просту
не слiд забувати -
коли вибереш мету
будь-ким зможеш стати.
Все пiдкориться тобi -
люди i машини,
подолаються любi
прiрви i вершини.
Все досягнеш у життi
при однiй умовi,
що не зрадиш цiй метi,
щоб вiддатись новiй.
i не треба забувать
такого клопоту,
що прийдеться працювать
до сьомого поту.
Мета радiсть принесе
ту, що тобi треба,
пiдкоривши перш за все
iй самОго сЕбе.
Застереження е тут.
Його варто знати -
найдостойнiшу мету
треба обирати.
Щоб i людям, i тобi
з неi була втiха
i щоб нею не зумiв
накоiти лиха.
А натвориш бiд,- мабуть
зникнеш разом з тiнню.
Люди рiд твiй проклянуть
в сьоме поколiння.

11.12.97р