Clean

Терещенко
Пам’ятай своїх боржників
Бо вони б тебе не забули.
Та із себе списать не спіши
Най в кишені скручену дулю.
Поверни її вчасно…під носа
Кулак – зуби - дивіденди твої.
Не бери ти боргів, як не можеш
А як можеш – нащо вони?
Як узяв (совість хоч є?!
(алкоголь помовчи))
Заплати, відплати, поверни
Усілякому близькою грошвою
Та за гроші чужі не продайся.
Певно, честь - не блискуча як злото
А утім, крихкіша за цноту,
(Втратить не доста приємно)
чистіша за м'яту банкноту.
Я за щирість руками, ногами…
 - Може плюнути в світлу криницю?
Ах, легше відбілити неправду.
Не боюсь за чистеньку водицю.
Свої слюні, якось та й вип’ю.
Не хотілося б бити у бубон,
Є тарілки. Постукаю в них.
Знаєш, бува бісять люди,
Що прикуті шлунком до ніг.
Що утратили істину в смислі,
Та міняють усіх, перш за ЕГО.
Ох, сьогодні ти думаєш: «Чистий!»
І не в дУші!
А в (чотирьохкамерному) серці…