Будь проклята Украинська Держава

Дмитрий Швидкий
Будь проклята Українська Держава,
котра пригноблює знедолений народ,
по-людськи людям жити заважає
i плодить тьму нещастя та незгод.

Будь проклятi жахливi тi порядки,
де розуму не можна примiнить
аби щасливо, гордо i в достатку
на рiдних землях можна було б жить.

Будь прокляте життя таке нiкчемне,
де тiльки й радiсть - в п`янiм забуттi,
а мудростi маленьке, навiть, зерня
i вдень з вогнем не зможете знайти.

Будь прокляте i пекло й пiднебесся,
якщо нема порядку на землi
i бачити його не доведеться
коли-небудь всiм вам, як i менi.

Ми проклятi i богом, i людьми,
i жити iз прокляттями змирились?
То хто тепер такi терплячи ми
i ради чого стiльки натерпiлись?

Будь прокляте терпiння, що живцем
загонить нас безрадiсних в могили,
а ми, терплячi, бачимо все це
i ненаважимось свої прикласти сили.

Будь прокляте безсилля наших дiй,
безсилля совiстi i вiри!
Що-небудь проти них зробить посмiй,
доки не все ще стало зовсiм сiрим.

Знiми прокляття з себе i з людей,
котрi тебе оточують щоднини!
Хай настає той радiсний наш день,
де буде щастя в кожної людини!

11.06.02р