Коли будем проблеми вивчати

Дмитрий Швидкий
 Коли будем проблеми вивчати і копатись в причнах самих
Може, вдасться нам розпочати і звільнячтись від деяких з них.
А коли поверхнево, огульно їх лякати словесним тавром,
Хоч і стане проблемам дошкульно, та не кінчиться все це добром.
Бо залишаться першопричини, а вони – як городній бур’ян –
Восени ви його попалили, а весною ним щедра земля.
Так, що треба свій розум гострити і копатися в суті проблем.
Інших методів ще не відкрито, не відкриється й поки живем.
Розуміючим добре відомо – шлях пізнання – це каторжний шлях,
Він приносить нечувану втому, після нього й душа в мозолях.
Але тільки шляхами пізнання до всього є можливість дійти.
Це найперша умова й остання, як в житті своє щастя знайти.
Коли хмари життєві мінливі не лякають вас знову і знов,
І ви хочете бути щасливі – пізнавайте основи основ.
 23.09.01г.