Життя прожити з мудрiстю печально

Дмитрий Швидкий
______Розумним людям
______Ні Про що і про все
Життя прожити з мудрістю печально,
без розуму – воно завжди пусте.
Усе просте не завжди геніальне,
хоч геніальне, зазвичай, просте.
Життя цікаве зустрічами з тими,
кого цінуємо в житті понад усе.
Зустріч з цікавим просто неодмінно
велику радість в душу занесе.
То ж, щоб побільше радостей надбати,
рецептом користуйтеся одним –
Всього побільше треба цінувати
і зустрічатись почастіше з ним.
Не має більше що до слів додати.
Чим більше слів – тим більше в них брехні,
Та полюбляють вигадки читати,
як і шукати істину в вині.
Але ж вино води завжди не краще.
В вині згасають іскорки життя.
Цю істину пізнав далекий пращур,
потомки ж п’ють вино до забуття.
І тонуть істини в вині й горілці.
П’ють на весіллях, на похоронах
Майстри висококласні і умільці,
втрачаючи свій професійний фах.
А потім з ними жити не цікаво,
бо падає життя високий клас.
І прикро, в принципі, не стільки за державу,
скільки за всіх безпринципових нас.

 22.09.01г.