На курорти, в санаторi

Дмитрий Швидкий
______ЗГУРI
______Миколi Васильвичу

На курорти, в санаторiї
Їдуть здавнини
Три великi категорiї -
Вовки, Леви, Барани.
Лев, ступивши на порiг
Чудо-санаторiю,-
Мiж жiнками, як мiж блiх,-
Не минае жодної.
Вовк шукає новизну.
Тижнями шниряє,
А знайшовши ту - одну,
З лап не вiдпускає.
Ну, а тi, що "барани",-
З них нiчого дивного -
В санаторiях вони
З власними дружинами...


 * * *


...Мова за чоловiкiв,
Та iстина незаперечна,
Що й мiж жiнок знайдеш таких
Вовчиць, Левиць, Овечок.
Та оказiя одна,-
Гарно придивиться:
Свого дурня-Барана
Стереже Левиця.
А Овечок всiх пiдряд
Деруть Вовки й Леви...
То ж, напевно, варто знать:
Хто ви? З ким? I де ви?

16.07.07р.