Перед свавiллям тремтете

Дмитрий Швидкий
______МАЯКОВСЬКОМУ
______Володимиру Володимировичу

Перед СВАВIЛЛЯМ тремтете,
як на осицi листя, -
щось з вами дiється не те...
Де звички цi взялися?
Чи ви не правнуки всiх тих,
що у боях лягали,
щоб вiд вас бiди вiдвести?
Не ви iх доля Слави?
Не ви. Не ви. Вас КАТ купив
невов ягнят отару.
Ох, i потiтимуть чуби
З "КАТIВСЬКОГО" навару!
Коли вже трапилась бiда,
що дiяти сердешному,-
просити другого ПЛУТА,
щоб захистив вiд першого?
А нашi прадiди-дiди
козацької закваски
iз неурядицi-бiди
шлях знали без пiдказки.
Та оглянiться навкруги,
збагнiть - хто жити шкодить!
Хто вашi друзi, вороги
в свiдомiсть не доходить?
Невже ви й розум пропили,
не тiльки коней з шаблями?
Предки, щоб живими були,
Зло розребли вже граблями.
Вас до покори гнуть КАТИ
страшним голодомором,
щоб годували ви завжди
всю їх КАТIВСЬКУ свору.
Менi що бiдному робить,
слова навiщо трачу?
... Дивлюсь на вас - однi раби,
а козакiв не бачу.

19.07.07р