Защото

Данаил Петров Досев
да си нелегален изгнаник
обявен за издирвани от интерпол
е все едно да си компютърен поет отшелник
но никой не те е научил как да не лъжеш
приятелю баща ти къде беше-
спеше

е все едно да си писач апокрифен
обявен за издирване с цена 50 000
но не ти знаят нито ка номера на обувките
нито
ръста нито твърдта на подметките

гърдите на тесалийките са остри
и тъвни
но спомените са като прочетена книга
от която някой е откъснал последната страница
и черни звездички блестят по небето

...
да с ним играли его записали
в пирон провожали и себя не знали
гриб граб гроб груб
и он захотел съесьт волком и медведьем
чтобы в брюхом жыл стригаясь вовремя
ну дай бох мизерия всем

и снимок одинцвений плывет в интернебе
еврейчики ждут ка еще злупотребы
но дай бох одинцвений путь