Тринькай Грошi

Алексей Куринный
Всіх добродіїв попрошу
Думку прочитати цю,
Щоб нудьга, горілка й гроші
Не зробили з Вас вівцю!

У собі вірш містить список
Ненав’язливих порад,
Щоб пияк, умивши писок,
Назавжди позбувся вад

Метод мій педагогічний
Допоможе, певно всім.
Тож покинь жувати гичку –
Дій, як радять перли сі:

Гроші тринькай без упину
І горілку випивай!
Збанкрутуєш неодмінно –
Тож пляшки мерщій здавай!

Як позбудешся їх вдало,
Від нудьги Ти ж не страждай:
Меблів в тебе є чимало –
Їх за безцінь продавай!

Коли й меблів вже не стане
Ти в підпілля утікай.
Самогон безперестанно
Продавай, ще й випивай!

Кобзу продавай, сопілку,
Скриню жінчиних прикрас,
Бо вінець життя – горілка,
А життя дається раз.

Як проп’єш усе, що в хаті
Душу закладай чортам
Продаси і рідну матір,
Коли схочеш по “сто грам”...

Вже давно живеш ти вбого
Вже давно нема свині
Совість загубив –й що з того –
Що соромляться сини...

Гроші тринькай без упину
І горілку випивай!
Як проп’єш усе на світі –
Сам собі лиш дорікай!

12.12.1998 – 2005.Київ