Все iде за планом - Егор Летов

Алексей Куринный
Все iде за планом (переклад загальновідомої і по справжньому народної пісні рок-гурту "Гражданская Оборона". З усією відповідальністю наголошую на необхідності якнайадекватнішого розуміння цього творчого діаманту культової групи усіма україномовними, що не надто володіють російською, якщо такі, звісно, є ))))

Кордону ключ навпіл переламаний,
А наш батечко Ленін – цілком помер,
На плісняву він розпався і на липовий мед,
Перебудова ж все трива вже давно,
За планом,
Обернулося на кригу все багно

І все іде за планом,
Все йде згідно з планом!

Моїй долі злій захотілось на спочин,
Їй обіцяв не брати участь у воєнній я грі,
Та ж на кашкеті на моєму – серп і молот і зоря,
Як це зворушливо: і серп, і молот, і зоря!
Лихий ліхтарик очікування мерехтить –

І все іде за планом,
Все йде згідно з планом!

Людожер-народ з’їв дружину мою,
Світовим кулаком груди їй розіб’ють,
А всенародною волею розчавлять їй плоть –
Тож поховайте її у Христі,

Раз все іде за планом,
Все йде згідно з планом!

Лишень один дідусь Ленін
Вождем гідним був,
А решта всі вожді скажені –
Подібні лайну,
А решта всі - вороги,
Цілковиті рогулі! –
Над своєю Батьківщиною скажений мчав вірш!
Я купив журнал «Корея» - там теж усе не гірш,
Там товариш Кім Ір Сен - Те саме, що й у нас…
І я певен, що у всіх все однаково

І все іде за планом,
Все йде згідно з планом!

А за комунізму настане світлий час,
Завітає скоро він – лише б чекать.
Там буде все безкоштовно – все буде для нас,
Там напевно взагалі не варто буде помирать,

Я прокинувсь серед ночі, збагнувши, що

Все іде за планом,
Все йде згідно з планом!
Все йде згідно з планом!

Єгор Летов