Коли парламент обира м

Дмитрий Швидкий
Коли парламент обираєм,
чи президента, котрі знають,
що отим самим відкривають
Історії нову сторінку,
водночас необхідно, мабуть,
давати нинішнім оцінку.

І в бюлетені без клопотів
щоб кожен виборець сказав -
добродій ним чи лихий злодій
до цього часу керував.

В житті це кожен відчуває -
чи краще стало жить, чи ні,
бо ж не зовсім, як хтось гадає, -
ми поробилися дурні.

По результатах тих оцінок
уже й виноситься вердикт -
одних поставити до стінок,
в "герої" записать других.

Як стане так, то хто-попало
не буде лізти керувать,
людей без совісті і жалю
так не по-людськи мордувать.

За зло, причинене народу
та за убивства в одну мить
треба без зхайвого клопоту
публічні страти відновить.

Ось ці поправки до законів
якщо ми з вами введемо,
тоді не будемо голодні,
по-людськи всі заживемо.

А доки будуть нас дурити
та в обіцянках цяцькувать
щоб тільки влізти до корита, -
нам бідувать і бідувать...

02.04.03р