З понедiлка - розпочну!

Дмитрий Швидкий
______Роберт РОЖДЕСТВЕНСЬКИЙ

З понеділка - розпочну!
Стільки днів я вже потратив.
Досить! Проявлю характер.
Визнаю свою вину.
З суматохою порву я
і не знатиму біди,
все життя організую
зразу ж. Раз і назавжди.
Буду жить по розпорядку,
а не у розвалку -
робитиму фіззарядку,
бігатиму зранку.
Може й істину збагну
коли буду сподіватись.
На дурне не відкликатись
з понеділка розпочну.
З понеділка й розпочну.
Хай не з цього, а з другого.
Діловито і толково
все життя перетрушу.
Розпрощаюся з минулим,
заздрість в серці задушу,
з випадковим розмируся,
розпочате завершу.
Стану злим, невгомонимим,
буду бігти по прямій.
Понеділок цей вже - мимо,
та наступний буде мій.
Буду часом дорожить,
працювати, не томитись.
...Скільки ще мені лишилось
понеділків пережить?

08.03.00р