Холодний, як мармуровi сходи

Катариос Килиомас
Холодний, як мармурові сходи,
Але жаданий.
Красивий, наче дивні зорі,
Але поганий.
Цікавий, як словник тлумачень,
Та не розкутий.
Найкращий серед найкращих,
Проте забутий.