Почему тебя я стыжусь? Ты прабач мне усё, Беларусь

Сергей Путырский
Усапраўднасцi, у сонечных мроях
За цябе кожны дзень я малюся.
Ад калыскi вечнае Роднае слова,
да цябе мацi-мова iмкнуся.

Чаму ж так саромеюся,
умiлаваны блакiт, чаму?
Усiм сэрцам кахаю цябе,
І адданы табе аднаму.

Ты прабач - усёй душою прашу
Ты прабач мне ўсё, Беларусь…