Летiли в небi синiм

Дмитрий Швидкий
Летіли в небі синім
правителі країн.
Один був із Росії,
а з Грузії - другий.
Вони проговорили
про що тільки могли.
Їх навіть поморило.
Може б і спать лягли,
та раптом чи грузина,
чи, може, й не його
немовби осінило -
в розмову потягло.
"Якби оце наш лайнер
на землю раптом впав,
народ твій сумував би,
що рано ти пропав?"-
запитує в одного
другий, що з ним летів,
без умислу лихого.
На що той відповів:
"Так, як і я ти знаєш -
загину не один,
але ж не будуть плакать
ні руський, ні грузин.
Україна б ридала -
думка моя така,
що не було між нами
і пана Кравчука."

27.12.1993р