Чого ми бiднi

Дмитрий Швидкий
______-Чому бідний?
______-Бо дурний...
______-А чому дурний?
______-Бо бідний...
______ (народне)

Чого ми бідні?
Бо дурні...
А чому ж нерозумні?
Бо розум топимо в вині
і в самогоні мутнім.

Чому ж пємо із роду в рід,
здоровя й розум губим,-
холодна логіка, як лід:
ще більш дурніші будем.

Лише від бідності пємо
і більше ні від чого,
а біднувато живемо
від розуму малого...

Замкнуте коло?
Зовсім ні.
Але усі бідують
тільки від того, що дурні
державою керують.

12.02.1990р