Эмили Дикинсон Я есть никто

Максим Шифрин
Я есть никто! А ты кто есть?
Ты тоже есть никто?
Уж пара нас? Таись, как раз!
Подхватят, как жако.

Как скучно быть «хоть кем-нибудь»!
Публичный попугай!
Разучишь врак и как дурак
Профанов развлекай.
       
________________Эмили Дикинсон

I'm nobody! Who are you?
Are you nobody, too?
Then there's a pair of us – don't tell!
They'd advertise – you know!

How dreary to be somebody!
How public like a frog
To tell one's name the livelong day
To an admiring bog!

________________Emily Dickinson