тобi зеленоокiй

Иван Славко
Тобі, тобі зеленоокій
Таки наснилось диво з див
Тремтить блаженістю тятив
Стрімкого звільнення нагода
Не знавши ні імен богів
Ані молитви прочитати
Лиш серце відгомонить снів
Це передвроджене — кохати
Таки від музики — слова
Таки від болю — нерішучість
Та непорушная скала
іде назустріч
Тобі, тобі зеленоокій
Я заподію лихо з лих —
У моїх перстах ненімих
Неслів
Неправда
Непорочна
Любов ворожить.