Едвiн Морган - Полуницi

Иван Славко
Едвін Морґан

 
Полуниці
 

Тих вже не буде полуниць

якими ласували ми

у день спекотний

коли сиділи на одвірку

розхристаних віконних рам

обличям до обличчя

твої коліна упроміж моїх

тарелі сині на колінах

й лискучі ягоди

у сонячнім промінні

ми тицяли обидва їх у цукор

пантруючи на кожен рух дзеркальний

не кваплячи близького апоґею

коли порожніми тарелі

з двома виделками навхрест

залишаться забуті на камінні

 

і я нахилений до тебе

у повітряний мед

ти в моїх обіймах

затихла немовлям

в вустах твоїх жагучих

пахощі суниць

 

у пам'яті моїй

відкинься знов назад

дозволь мені кохати

дай сонцю подолати

наше знепам'ятство

єдиної з усіх годин лишень

страшенна спека

й літа блискавиця —

на пагорки Кілпатріка

най злива миє наші тарілки

 

Переклали Іван Вячеслав та Ірина Гончарова