Падiння Янгола

Иван Славко
Падіння Янгола


Вона лежала пригорнувшися до нього, коли він проснувся. Голова схилилася із ліжка… Він зтужився… повернутися у зручність, проте все сімейство дружно сопло у нього на крилах. Розпластане жабеня сина дмухало у пір’їнку, здіймаючи лише пух. Мати – так млосно і довірливо протягнувшись до його грудей, мов забула про існування дитинчати, і сама уподобилася дитині, згорнувшися у захистний клубок його шуї. Він, мов Змієвий Вал, не смів одірватися од тверді, в якій снував недоречною межею. Але все тихо спало – і ліво-крило, і право-крило. І тоді, він розплющив очі. Вени крил проросли пульсуючим корінням у ліжко і в землю…

А над ним, лоскочучим небом жнив в’юнилися колосся, і жниварі здіймали вістя соломи у наступні падіння янголів…


P.S.
НАСПРАВДІ ЦЕ БУЛА КАРТИНА. нАПИСАВ Я ЇЇ ПОМІЖ МЮНХЕНОМ І ВІДНЕМ, НЕДОПИСАВ ЦІ 2Х2 МЕТРИ. а БУЛА ТАКИ НАСОЛОДА ВПИСУВАТИСЬ САМЕ В ЦЕЙ ФОРМАТ... тАК ОСЬ, - ЦЕ ЇЇ ОПИСОВІСТЬ.