Прометей

Иван Славко
Прометей вториться відбитками офір.
Прометей викрадає „чомусь“ заборонене,
викликаючи жах тендітних обивателів,
вони нагадують:
Не вкради!
Вони нарікають гріхом
доброчинність боголюдини,
страх - доброчинністю сущого: ese Homo

Прометей вчиться спокою:
обивателі лише пісок пустелі -
об“їдає лаштунки неба
потоком суховію, мертвовію,хаосу...
„Безлад“ зростає
і коли утвориться пустка,
суцільна пустка, навіть по-за своїм єством,
навіть без назви -
тоді тільки можна спитати про Бога:
де?


       Березень 91