первоцвiти iз Ирiю

Иван Славко
1

Неправда, що Ирій осіннього заспіву!

Курли!!!

Озимою поростю безбарв'я -

Батьківщина,

тихим снігом барлога -

спи ...

Ирій - сонячний злочин

у венах весняної статі

рвучкого кінця одинокости

з усіма коханками

Ирій - одвічний терен сваволі

за морем осени

Вітай перший мед

морелькового цвіту

у вітрі з Ирію

і відчай не-безтілесности

і радість німої кровиці

о' дівчатку

з духм'янцем великодньго хліба

від лиця і стегон - вітай,

відлітаючим "курли"...

не-до-тоpк-нув-ши-ся

любощами без любови

намарне.

Ув Ирії – півники-іриси – зачаровані

ждуть віри моєї.

З-поміж них наречену вибрати

за росою на пелюсках пам'яти

білих.

... вибух весни 1998

***

Тобі, тобі зеленоокій

Таки наснилось диво з див

Тремтить блаженістю тятив

Стрімкого звільнення нагода

Не знавши ні імен богів

Ані молитви прочитати

Лиш серце відгомонить снів

Це передвроджене — кохати

Таки від музики — слова

Таки від болю — нерішучість

Та непорушная скала

іде назустріч

Тобі, тобі зеленоокій

Я заподію лихо з лих —

У моїх перстах ненімих

Неслів

Неправда

Непорочна

Любов ворожить.

***