Продавачът на надежда

Смуглянка
“Ако можех да имам едно
магазинче с две полички,
бих продавал – познайте какво
надежда! Надежда за всички!”
       Джани Родари
 
Някъде,някога,
на някаква уличка,
спря ме чудна количка
само с една поличка
и вълшебна думичка...

А продавачът
зад количката -
същински вълшебник
правеше чудеса -
даряваше усмивка,
надежда и доброта!

"Хей, Вълшебнико!
Подари и на мен
надежда!"-
да извикам исках,
а онемяла стоях,
очарована и запленена!

Продавачът
ми се усмихна,
взе една латерна
и ми пусна музика!
Колко пъти бях
слушала тази песен!!!

Но сега
по друг начин
звучеше "Здравей"
и гласът
на Лайнал Ричи!!!

"Хей, Вълшебнико!
Ти успя да направиш Чудо!
Ти, с твоето
голямо,добро
и щедро сърце!"

Почувствах се
по-млада!!!
И по-красива!!!
И много щастлива!!!

Не си отивай!
Остани!!!
Да даряваш надежда!
Топлота!!!Доброта!!!

Може би някога!
Може би някъде!
На някоя уличка!
Пак ще те срещна!

19.03.2008г.
София