Раяна дорога

Любовь Либуркина
Ми міряли цей брід
старались перейти
по камінцях
не замочивши ноги
на беріг інший
де п’янить бузок
і конюшина ліловіє
край дороги,
де бусол чорний
все склада гніздо
і махаони
в самбі передсмертній
такі смішні і мудрі,
де вино
і хліб до нього
от і все до столу
де оболоні
свіжий малахіт
приймає ніжно
відболіле тіло
і лови де скінчаються
і світ
знесилений їх розпочати
знову…
Ми мріяли
пройтися по воді
як посуху,
та раяна дорога
лежала в глибині.
А ми були малі…