Подорожн й, коли ти прийдеш у Спа

Ирина Лиловая
Новий день-початок великих мандрів…
Це не гра, це - давній запеклий бій…
Але ти волієш фальшивих скарбів,
Переховуєш сумніви в затінку вій.

В час жаги Він серце розлив як воду,
Він казав: «Як прагнеш-схиляйся і пий.»
Ти ж шукаєш талан та уявну свободу,
Ти карбуєш в монети зоряний пил.

Це не гра…Ми всі полонені чи воїни.
І життя наше ребус втрачань та надій.
Не облиш тільки зброю,
       самотній чи стомленний.
Джерело завжди поруч-
       схиляйся і пий…

День живий, він миттю на миті скорочений
І безрука–безнога болюча душа…
Та на дошці надії- знайомим почерком:
«Подорожній, коли ти прийдеш у Спа…»