Щаст

Лохматый Цитрус
Як скласти «щастя» з літер чотирьох — 
«А», «Ж», «О», «П» та тимчасове «ха»;
Не плутатись у кількості епох;
Що розуміти в якості гріха?

Як перелізти чорну смугу — й навпростець,
через паркани, щоб назад, на білу?
Мені байдуже — Риби чи Телець,
чи то Амур в мене жбурля… не стріли?

Сріблясті кулі, змащені кураре?
Чи fireball'и, ніби я дракон?
Пробачте, я не заспіваю «Харе»
чи «Алілуя». Знаю, моветон.

Та не важливо, хто я для байдужих,
і тих, хто цілить в груди, наче я
вампір. Мене здригнутися не змушуй.
Не Каїн я. Не Ірод. Не Змія.

Як скласти щастя з мрійок та думок,
відмінностей та певних спільних рис? —
зітхав мій невеличкий килимок…

А я вклонюся, визирнувши з-за куліс.
15–17 квітня 2008 р.