Невидима сила

Белая Рысь
Хвилина печалі - самотня хвилина,
Коли ти зовсім, зовсім одна.
Про тебе я мрію невидима сила.
Я хочу зрозуміти, але відповіді нема.

Немає підказки про що ж моя мрія,
Кому я потрібна, для чого живу?
Хвилина печалі - самотня хвилина
Сама себе ніяк не здожену.

Дай мені сили невидима сила,
Я піднімусь, я ще буду творити.
Хвилина печалі - самотня хвилина,
Я хочу навчитись як слід полюбити.

Ніжні слова я мало говорила,
Але їх писала і в піснях співала,
Скільки живу, незнаю кого ж я любила,
Хоч і кохання я не забувала.

Хвилина печалі - самотня хвилина,
Я піднімусь, я ще буду творити.
Дай мені сили, невидима сила
Я хочу навчитись як на світі жити.

***

Де ти блукаєш, невидима сила,
Де відшукати тебе, підкажи?
В серці своєму тебе я носила,
А тепер на цьому місці лише міражі.

Без тебе надії небуде ніколи,
Надії на те, що одужаю я,
Без тебе ніколи небуде любові,
Куди ж ти поділась, сила моя?

Для чого живу я, скажи мені, Боже,
Кому я потрібна без віри й надії?
Без них і любові я жити не зможу,
Бо друзів не маю й нікому не вірю.

Де ж ти блукаєш, невидима сила,
Та, що колись покидала й верталась,
Та, яку в серці колись я носила,
З якою жила я і вірно кохала?

Ніхто мою біль відчути не може
Всі сміються, їм всеодно.
Я знаю, що ніхто мені не допоможе,
Шлях лиш один мені світить давно.

Шлях в забуття, де немає розлук,
Де немає тривог, де горя нема,
Де ніхто не образить, не підійме рук,
Бо нікого немає, бо ти там одна...

(1993 р.)