Свободная душа... - что может быть важнее?..

Светлана Шиманская
Свободная душа...- что может быть важнее?..
И крылья ей даны, чтоб в счастье воспарить!..
В полёте разум наш богаче и сильнее,
Ведь смысл бытия – мечтать, любить, творить!..

За крылья нас порой хватает самомненье,
Пытаясь сеть обид на мысли натянуть...
Как важно в этот миг душой принять решенье,
Разумно сохранив божественную суть...

Предательство души ведёт к воротам ада...
Порой не разглядишь под масками лица...
И можно сотни раз прогнуться там, где надо...-
Но, что ты скажешь ТАМ, в обители Творца?..

Стирает время с душ нелепо-наносное...
"И ЭТО всё пройдёт"...- как прав царь Соломон...
И если вспомним мы ушедшее земное,
То, только лишь - как сон... нелепый странный сон...

В полёте разум наш богаче и сильнее,
Ведь смысл бытия - мечтать, любить, творить!
Свободная душа...- что может быть важнее?..
И крылья ей даны, чтоб в счастье воспарить!..


*
Благодарю прекрасного  композитора и исполнителя Самуила Фрумовича
за чудесную песню
http://stihi.ru/avtor/sem151
Можно прослушать по ссылке:
http://youtu.be/iZazMYAhwl8
*
Активные ссылки на все песни в моём дневнике на странице.


*   *   *
Благодарю замечательную болгарскую поэтессу
Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki
за перевод моего стихотворения:

и Това ще отмине...

Свободната душа...-има ли нещо по-смислено?..
Нали, крила са и дадени, в щастие да полети!..
В полета разумът ни по-богат и по-силен е,
Нали, смисълът на битието е - мечтай, обичай, твори!..

Панякога за крилата ни държи самомнението,
надявайки мрежата на обиди на дъгата върху покрова...
И важно в този миг е душата да вземе решението,
запазвайки разумно Божествените основи...

Предателството душите води към вратите на ада...
Понякога не разпознаваш под маските лицата...
И може много пъти да се огънеш там, където трябва..-
Но, какво ще кажеш ТАМ, в обителта на Твореца?..

Отмива реката на времето нелепите наноси...
„И ТОВА ще отмине”...колко прав е цар Соломон...
И ако си спомним ние всичко земно отишло си,
то ще е единствено като сън – нелеп...странен сън…

В полета разумът ни по-богат и по-силен е,
Нали, смисълът на битието е - мечтай, обичай, твори!..
Свободната душа...-има ли нещо по-смислено?..
Нали, крила са и дадени, в щастие да полети!..


*
"Сквозь Время и Пространство"