Рассыпались зимы хрустальные подвески!..

Светлана Шиманская
Судьбы небесный свет предстал в янтарном блеске!.. -
Рассыпались зимы хрустальные подвески!..
Любовь провозгласив, весна в права вступает,
С восторгом объявив, что скоро грусть растает!

Жемчужные мосты меж душами наводит,
И в образе мечты, умами верховодит...
Срываются с петель незримые покровы,
И тают на глазах прозрачные оковы...

У нежности - свои законы и привычки!
Уйдут в небытие обиды, ссоры, стычки...
Волшебные цвета удачи и везенья
Раскрасят холст судьбы, улучшив настроенье!

Хоть прошлое вернуть - увы, не в нашей власти,
Судьбу не обмануть - она дрожит от страсти...
Пусть улетает прочь угрюмый вихрь ненастья!..
И светится душа от нежности и счастья!..

С восторгом объявив, что скоро грусть растает,
Любовь провозгласив, весна в права вступает!..
Судьбы волшебный свет предстал в шикарном блеске!
Рассыпались зимы хрустальные подвески!..

*   *   *

Благодарю ото всей души талантливую болгарскую поэтессу
Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki за чудесный перевод!

Разсипаха се висулките кистални на зимата...

Светлината небесна на съдбата в янтарно заблестя!.. --
разсипаха се висулките кристални на зимата!..
Провъзгласявайки любов, пролетта в правата си встъпва,
обявявайки с възторг, че скоро ще се стопи тъгата!

Бисерни мостове между душите ни създава,
и в образа на мечта, със ум ни направлява ...
Прекъсва се нишката на невидими покрови,
и се топят в очите ни прозрачните окови...

Нежността си има - своите закони и привички!
Ще отидат в небитието обиди, кавги и битки ...
Цветовете вълшебни на успеха и късмета
ще оцветят със настроение платното на съдбата!

Миналото да върнем - уви, не е във властта ни,
Съдбата не ще се измами - трептяща от страсти ...
Нека отлита мрачният вихър на лошото време!..
И да свети душата от нежност и щастие!..

Обявявайки с възторг, че скоро ще се стопи тъгата
провъзгласявайки любов, пролетта в правата си встъпва!..
Светлината вълшебна на съдбата изящно заблестя!
Разсипаха се висулките кристални на зимата!..



*
2001г.
"При-ЗЕМЛЕ-ни-е/сть"
иллюстрация - Wei Chen