Зимовий л с

Мара Рута
Зимовий ліс – казковий ліс!
Дерева в шуби одяглись.
Бурульок кришталі чудові
Яскраво вбрали всі тополі.

Спокійна тиша навкруги.
Все спить – і хащі, і луги.
Ось к сосні в дуплі тепленькім,
Горішки їсть більча маленьке.

Зимову ніжну колискову
Виспівує сосна чудово –
То вітер дерево хитає
І казочки розповідає:

«Шукає зайця хитрий лис.
Зайча сховав дбайливо ліс –
У шубці білій, наче сніг,
Знайти малого лис не зміг».

Ось у барлозі під сосною,
У роті з лапою смачною,
Солодкий довгий бачить сон
Старий – старий ведмідь Мирон.

Люблю я дуже ліс зимовий,
Його чарівний сон казковий!
Так, хто в зимовий ліс прийшов,
Той казку чарівну знайшов!