А в е

Василь Роман
...я римую
до «сонця» - «серце»,
бо зимую
 з дощем тропічнім
і,
здається, так буде вічно
а,
можливо, то все здається -

злива стихне,
громів відлуння
відгуркоче,
бо час відносний:
сивий лунь я
ніяк не звикну,
(ще не хочу?!)
але вже осінь.


...і гримую
під «сонце» серце -
акт прощальний
у цій виставі:
грима рима,
а серце б’ється,
такт останній…

О, небо, Аве!