Чому так плаче скрипка?

Наталья Крамаренко
Чому так плаче скрипка у ночі,
Так жалібно співає буд то мати?
Хіба що знають, бродяги скрипалі,
Що ходять від хати і до хати.

І ллються знову звуки від руки,
Смичка, танцюючого на затертій скрипці.
Мелодію цю пом'ятають жебраки,
Вона лунає іноді у кожнім серці.