Вiншавальнае

Полина Пядочкина
(на белорусском языке)

Блукае восень сцежкамi ляснымi
i сыплюць хмары шэрыя дажджом,
адлятае з крыкам жураулiным лета
ветрам сарваным лiстом.

Цудоуны час i творчы працы пошук -
хачу я людзям радасць падарыць, -
Са святам! Днем работнiкау культуры! -
Жадаю прыгажосць жыцця тварыць.

Мне роднай мовы да душы сагуччы,
я сэрцам песню матчыну люблю.
Скарбонка талентау - народ мой
майстрамi славiць родную зямлю.

Цудоуны час iтворчай працы пошук -
хачу я людзям радасць падарыць, -
Са святам! Днем работнiкау культуры! -
Жадаю весялей i лепей жыць!

Ты залатое зерне у душы сееш,
каб багацеу i прыгажэу наш край.
Як клятву свята ведай -
"духоунасць беражы i памнажай".

Цудоуны час i творчай працы пошук -
хачу я людзям радасць падарыць, -
Са святам! Днем работнiкау культыры! -
Узорам будучынi ты павiнен быць.

8.10.2003