Здаецца скончылася усе

Полина Пядочкина
(на белорусском языке)

Здаецца скончылася усе -
няма нi мужа, нi кахання
iшло жыцце пахмурным днем,
схапiла ноч надзеi ранне

Душа, змарыушыся за шлях,
з палону болю й мук не рвецца,
а гора, адалеушы страх,
свой правiць баль - нiбы смяецца.

Праз усе пакуты пройдзеш ты -
малюся я за гэта Богу
для тых, хто побач трэба жыць
i з верай iм iсцi у падмогу.

Жыцце - найлепшы Божы дар,
вось лес парой яго так круцiць,
ды толькi кожны вiнен быу
жыцце любiць, а не атруцiць.

07.03.2003