Диптих байдужостi

Ваарг
1.

Коли я силкуюсь щось сказати тобі
в мене не вистачає звуків
не те щоби слів - навіть звуків
Мої вуста не здатні набути потрібної форми
щоби ти могла почути саме ті слова -
влучного змісту, вдалої інтонації

Я навіть не намагаюсь підійти до тебе
бо знаю що не зможу сказати
Ти проходиш вдалині не помітивши того
що я помітив тебе. вперше за майже рік
Але начхати, загалом, я міг би не бачити
тебе ще кілька років і забути зовсім


2.

Вдихай. Як би це не було звично
навіть якщо ти не помічаєш
своїх вдохів
не задумуєшся над тим як потім віддаєш
своє тепло разом із видихом
Я відчуваю це тепло ранньої весни тебе

З кожним подихом ти безмовно
співаєш пісню життя
а я твій слухач
Ти можеш не знати цього але
твоє дихання для мене важливе
майже настільки ж як і моє власне