В останне

Юрий Дубинский
Навколішки копирсаючись,
В каламутній воді забуття;
Пірнаючи, щось підбираючи,
Приховану правду шукаючи,
Знаходити мотлох, сміття.

В уяві складна реконструкція
Не певних примарних подій,
У розумі безлад, корупція -
Загублена, втрачена функція
Розрізнення дійсності й мрій.

Занедбаність. В тілі чи поза?
Апатія, лінощі... доза?
Немає ні сил, ні бажання.
Зробити це ще раз - в останнє?
Немає ні світла, ні світу...
Прощення? Прощання. Трембіта.

20.10.08