П янка сучаснiсть. 5

Ваарг
[ продовження (і не останнє) БЛОКБАСТЄРА ]

Сучасність - коли помирають найстарші, чи пак, найстаріші кумири.
Муслім Магомаєв, золотавий баритон радянського простору.
схожий на Джима Керрі, як батько на сина.
Сучасність - коли вже давно померли найрозумніші кумири -
Жан Батіст Фур'є, Пафнутій Львовіч ЧєбишОв, Лєонард Ейлер
і навіть Фрідріх Енгельс - районний лох...
Сучасність - це мертвий Леннон та жива Йоко Оно,
яка гребе гроші покійного
які він навіть не встиг заробити за життя
Сучасність - це дві тисячі років метаморфози
кумира та пророка
в суперзірку мультиків та рок-опер.
Сучасність не створює більше собі кумирів.
вона створює супергероїв.
які по закінченні апогею касових зборів
стають нікому не потрібними.
Ви замислювались над тим, що стається з ними,
коли про них всі забувають?
в яких забігаловках та службах кур'єрської доставки вони працюють?
чи хтось захищає їхні робітничі та інші соціальні права?

Чим?!
чим може вразити колишніх супергероїв
теперішнє сучасне?
Що введе їх у п'янку ейфорію?

Террі Халк Хоган перестав бути
крутим хлопцем із тіві-серіалу "Грім у раю" через низькі рейтинги
та став викладати в київському політехнічному теорію імовірності.
Бетмен щоденно пропускає чотири чарки коньяку
у генделику біля залізничної станції.
після чого хитається платформою,
дивом досі не потрапивши під поїзд.
Жінка-кішка живе на шостому поверсі довгобуда;
давно спилася, народила сина
і постійно кричить йому з вікна:
Влаааадііііііік, дааааамооооооой! Влааааадііііік!
Їх безліч. до всіх них одного разу прийшла рейтингова криза
Всі вони мають тепер нікчемне життя... щоправда,
окрім Покемона, який влаштувався мером столиці.
але це одне з небагатьох виключень.

Де ж вічна молодість?!? а нема.
Єдине, що досі підігріває їхню кров -
це розмови чи просто звістки про черговий мордобій
у Верховній Раді, про зміни цін на долар або барель нафти.
хоча лише одиниці знають - скільки це - барель?

Для них сучасність перестала бути п'янкою.
Вони - архаїчний непотріб.
Їх ніхто не любить