Класичний сюжет

Леся Романчук
Все починається з нуля:
От білий кінь, і принц, і казка
Про королеву й короля.
Це називається зав'язка.

І біла сукня, Мендельсон,
І пишні царськії покої —
Це все було про нас з тобою,
А може — ні, а може — сон...

І ніж у спину — чорна тінь,
І чорних квітів три букети
Нам трьом: тобі, мені і їй —
То кульмінація сюжету.

Вдовиний плач, вдовина ніч,
І крик німий не для загалу,
І тане віск жалобних свіч,
І ще далеко до фіналу.

І все спочатку — білий кінь,
Твоїх очей п'янка глибінь,
І діадема на чолі,
В асортименті — королі,
Весілля личить у фіналі.
Ще не кінець, ще буде далі.