Schizein

Ваарг
1.

Колекціонер першого досвіду
старанно збирає враження
від своїх нових почуттів
Занотовує словами
закодовує у стримані символи
кожне окреме "вперше"

Накопичує кипу товстих нотатників
та складає їх на полицю в надії
що можливо у старості зможе забути
все що відбулось із ним за життя
Тоді відкриє ці архіви
та сп'яніє від них знову - вперше


2.

Д'Обсервер причаївся в моїй голові
ніби камера відеоспостереження
Споглядає на моє життя
старанно запам'ятовує обличчя та події
Маршрути, погоду та архітектуру
настрій, думки - кожну дрібницю

Чи варто намагатись розібратись в собі? -
Хто із нас двох - справжній я?
За день нам майже вдається дійти єдиної тями
але коли ввечері опускаю вії
д'Обсервер повторює свою нудну процедуру -
нагадує мені кожну допущену сьогодні дурницю


3.

Я і ще двоє що можуть вміститися,
якщо захотіти, на кінчиках пальців
або у вушній раковині
чи навіть у свербінні спини
Ми непогано влаштувались всі троє
в одному тілі і розумі

Нам вдається по черзі ділитися
ефірним часом думок удень
та, найцікавіше, нічними сновидіннями
Коли ми разом нас не спиниш
ми три прилади єдиної системи
аналізування та глибокого роздуму