Мандри

Татьяна Левицкая
http://makrus-studio.com/node/581

Помандруй зі мною, поле,
Помандруй, зелений гай,
Куди кличе мене доля,
У далекий небокрай.

Я візьму вас із собою.
Річку-стрічку золоту,
Тополиною весною
В свої кучері вплету.

Роси теж мені згодяться,
Назбираю досхочу,
Хай буранами насняться,
Коли в небо полечу.

Заберу стару смереку,
Сливу сиву від дощу,
Тільки подругу-лелеку
До гніздечка відпущу.

Що природі я залишу,
Якщо більшість заберу?
Може, вітер? Може, тишу?
Ні! І це я заберу.

Що було зіницям мило,
Поведу на повідці.
Все, що гріло і любило,
Хай залишиться в душі!