Я п ю весну

Татьяна Левицкая
http://makrus-studio.com/node/587

Вклоняюся тобі, травневий ранок,
Що я прокинулась, іще живу,
І в змозі осяйнути той світанок,
Що кропить сріблом росяну траву.

Я вдячна Богу, що травневий день
Не втомлює розчулені зіниці.
Я п’ю весну і насолодою пісень
Плекаю на вустах лісні суниці.

О, люба земле, ти прекрасна, так,
А навесні ти дивовижно мила,
Мов чарівниця, білосніжний птах,
В небесній маківці полощеш крила.

Я п’ю весну, напитися не можу,
Здається, все ввібрала б досхочу
В душі-скарбниці, як молитву Божу,
Святу пасхальну воскову свічу.

Весна - джерельна купіль воскресіння,
З надією із року в рік ідеш до нас.
Квітуй, буяй, хай нове покоління
Милується на найчарівнішу з прикрас!