Алтыным, эсем эйелiм...

Виталий Коростелев
Алтыным, эсем эйелiм,
Сен элi тустер коремiн?!
Уйкышылым! Не болды?
Кайтадан уйыктайсын?
Жок, ботаканым, оян!
Жана кун келдi! Оян!!!
Айналайын, шыбыным,
Козiндi аш, о жаным!
Сен элi есiнейсiн ме?
Ой, жарым! Сен уйкышылсын!
Тур, суйiктiм, гашыгым -
Сенi жалынып турмын!
Перiштем, кайырлы тан,
Оян, тур, менiн калкам!
Сен кэзiр менi сезiн -
Мен сенi аялаймын,
Нэзiк бетiндi сипаймын...
Оянып кет, о арайлым!