Розкажи зозуленько

Татьяна Гребенюк
               
               


                Вийду рано, на порозі стану.
                Новий день стрічати,
                Сонце привітати.
                Вітерець легенький, 
                В листі шелестить.
                А в леваді, під вербами,
                Струмочок дзвенить.
                Закувала зозуленька,
                Заплакала, на всі голоси.
                Зчудувалась дівчинонька
                З отої краси.
                Розкажи зозуленько,
                Звідки виглядати?
                Суженого-ряженого,
                До моеї хати.
                Полічи зозуленько,
                Скільки маю ждати?
                Щоб зі своїм милим,
                На рушничок стати.