Dlaczego tak sie sklada? polnish

Ëàíàì84
(((Moj pilskij ploxoj - ja znajy. No mozet but* kto nibyt* ego pro4itaet i pomozet mne ispravit* owubki.Spasibo zaranie.)))

Dlaczego tak sie skl*ada?
Ty zjawiw sie w mym z*yciu.
Nie moge poukl*adac*
te mys*le w mojej glowe.

Nam widac* nie wypada –
trzy dni, a juz* odchodzisz.
Nie m;wionc - mo*wis* - spadaj!!!
Ja nie wiem - wtedy kto wie?
 
Zranil*am cie - rozumiem,
Ty poczuw sie jak szmata,
przeprosiw mnie - dlaczego ?
z*ebu odczuwa ja to?

Odchodzisz - a swiat stoi –
Pamietam o tym m;wil*.
A ja bez ciebie boje –
chce Z*eby mnie przyto*liw.
 
Two*j pierwszyj pocal*unek
byl prawie i ostatni.
Cie czeka posterunk,
a mnie - rozbite serce.

Przyjdz* mi na poratunek,
ja bl*agam o pomocy - 
s*iebie oddam w darunek,
bo ja nic niemam wiencej.


Bykvus etim znakom - * -
s*-ø / z*-ç / o*-y /
l* -  ë-â