Народе мiй, що сталося з тобою?

Наталья Мариина
Народе мій, що сталося з тобою?
Ти знов сидиш по вуха у багні!
Не знайдеш ти ніяк свого покою...
Ой, як дивитись боляче мені!!

З матусею-Росією мов діти -
За газ все не поділитесь ніяк.
Як може тільки люд простий терпіти!
В країні від життя нема ознак -

Лиш виживання! Мука й проклинання
Окутали твоє сумне буття
Благаю я, не треба існування,
Почни нарешті ти нове життя!

Із браттями-народами мирися
Гуртом, як кажуть, й батька легше бить
І за "бугор" повзти ти зупинися
Свій затишок повинен ти створить

Навіщо тОбі ті пусті доляри?
Хіба погано нам жилось з рублем!?
Америка - це криза і кошмари
І житниця усіх людських проблем!

                5.01.09