Украино наша мати

Татьяна Гребенюк
                Україно, Україно, наша рідна мати.
                Чому стала мов зозуля,
                Діток підкидати в чужі гнізда?
                Чому своїх синів, дочок,
                Стала віддавати, в чужі люди?
                Чому наші Роксолани гибнуть у неволі?
                А сини твої шукають поза морем долі.
                Як же воно так сталося ненько Україно?
                Що твої рідненькі діти безталані гинуть.
                А хто ж тебе неньо, буде доглядати.
                Думай, думай, Україно мати.