Рiздвяна пiсня

Леся Романчук
Шукати радості - дарма,
блукає в вулицях зима
і білосніжність своїх шат
ховає в сутінках раптових.
І брудно-сірі йдуть сніги,
немов спокута за гріхи,
та мов рятунок раз на рік
освятить нас Різдво Христове.

В Різдвяну тиху ніч
серця знесім до Бога
і душу притулім
до вічного тепла.
Возрадуймось!
Бо в ніч таку
Христа малого
Пречиста Діва
пеленами повила...

1981