На згадку про зустрiч

Валентина Яроцкая
Поспiлкувавшись  з Вами, нiби я
В далекому дитинствi побувала,
Немовби мама золота моя
Так лагiдно зi мною розмовляла.

Немов лани i  кручi України
Я  знову бачу через сто  дорiг,
Блакитне небо надi мною плине,
Ступаю знов на батькiвський порiг.

Вдивляюсь знову в посивiлi скронi
Тих,  що мене чекали стiльки лiт,
I  обережно я беру в долонi
Акацiї  пахучий бiлий  цвiт.

Акацiя  у нашому дворi,
Колись маленька, дiстає до неба,
Дарує цвiт вже  iншiй дiтворi…
Сльоза в очах бринить… Але не треба…

Не треба плакати… Куплю квиток
В дитинство босоноге – в Україну,
Щоб на вишневий глянути садок,
Про нього пам’ять передати сину.
                2006