I мертвим, i живим, i ненародженим...

Валентина Яроцкая
                І мертвим, і живим,
                і ненародженим
                землякам моїм
                в Украйні і не в Украйні
                моє дружнєє посланіє
                Т.Г.Шевченко

               
Так лагiдно, так щиро i привiтно
Яскрава зiрка   в полi  за  селом
Нас кликала своїм блакитним свiтлом…
І в Українi, і в Росiї  так було...

Однаково свiтили  теплi  зорi
Нам стiльки рокiв, з’єднуючи нас…
Що з нами сталось? У чужому горi
Ми вивчились вбачати добрий час?

Росiйський гас та українське жито
Нам слід би об'єднати, мов братам…
Та  тiльки…  Не почути ситим
Простого люду… Сором, браття, нам!
                2005